Błotny koncentrat wyszczuplający i antycellulitowy 500 g
Opis
Preparat do skutecznej walki z cellulitem oraz nadmiarem tkanki tłuszczowej.
Fanghi d’alga GUAM wyprodukowany przez LACOTE to błotny koncentrat zawierający kombinację ekstraktów roślinnych z bluszczu, kasztanowca, olejków esencjonalnych z cytryny i oregano oraz w 100% naturalne składniki pochodzenia morskiego, takie jak algi, glinka i sole mineralne. Dzięki opatentowanej formule antycellulitowej efekty widoczne są już po pierwszym zastosowaniu, a efektywność stosowania terapii została potwierdzona instrumentalnymi badaniami klinicznymi.
Formuła składników zawartych w koncentracie wpływa dobroczynnie na skórę – ujędrnia, nawilża, wygładza oraz dostarcza niezbędnych składników odżywczych nadając jej długotrwałą miękkość i elastyczność. Stanowi doskonałe uzupełnienie kuracji odchudzającej pomagając w walce z cellulitem i nadmiarem tkanki tłuszczowej.
EFEKTY STOSOWANIA
- Utrata szerokości i centymetrów w obwodzie uda
- Redukcja niedoskonałości w wyglądzie skóry oraz wyprysków spowodowanych cellulitem
- Ujędrniona, miękka i elastyczna skóra
NATURALNE SKŁADNIKI AKTYWNE
algi GUAM: są bogate w jod, żelazo i wapń oczyszczają, nawilżają i zmiękczają skórę, skuteczne wobec pomarańczowej skórki wywołanej przez zatrzymanie nadmiaru wody w organizmie.
glinka: posiada wysoki współczynnik wchłaniania, usuwa toksyny usunięte ze skóry, oddziela martwe komórki skóry, posiada naturalne funkcje myjące, pozostawia skórę jedwabiście gładką.
wyciąg z bluszczu: ma wpływ na uregulowanie ścian naczyń włosowatych skóry, dzięki zawartości saponiny łagodzi obrzęki. Jest on stosowany w celu przywrócenia równowagi hydrolipidowej i nawilżeniu suchej skóry. Utrzymuje skórę jędrną i elastyczną.
wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego: ma działanie ściągające, chłodzące i tonizujące. Prowokuje otwarcie ścian naczyń włosowatych zwiększając wchłanianie składników aktywnych zawartych w preparacie. Pomaga łagodzić obrzęki.
fito-ekstrakt z kasztanowca: korzystnie działa na obrzęki i chroni naczynia włosowate.
olejki eteryczne z oregano i cytryny: wnikają w głąb skóry i transportują substancje czynne.
SPOSÓB UŻYCIA
Wymieszaj dokładnie koncentrat przy każdej aplikacji.
KROK 1
Nałóż obfitą ilość koncentratu Fanghi d'alga GUAM na dotknięte niedoskonałościami partie skóry i wmasuj koncentrat ruchami okrężnymi upewniając się, że skóra jest całkowicie pokryta preparatem.
KROK 2
Owiń skórę folią spożywczą i pozostaw na 45 minut. Następni spłucz preparat ciepłą wodą pod prysznicem.
KROK 3
Zakończ leczenie nakładając wspomagający kurację żel Fanghi d'alga GUAM CREMA GEL ruchami masującymi, aż do całkowitego wchłonięcia.
ZALECANE LECZENIE

PRZECIWSKAZANIA
Nie należy stosować preparatu w przypadku alergii na składniki aktywne oraz na podrażnioną lub uszkodzoną skórę. Koncentrat powoduje mrowienie oraz zaczerwienienie na skórze - jest to normalne zjawisko. Należy przepłukać skórę zimną wodą, jeżeli odczucia są zbyt intensywne. Osoby z bardzo delikatną skórą, która jest podatna na zaczerwienienia lub posiadające problemy żylne nie powinny stosować tego produktu. W razie wątpliwości należy przetestować produkt przed aplikacją. Unikać kontaktu z oczami, błonami śluzowymi i szczególnie delikatnymi obszarami ciała. Unikaj przebywania na słońcu po zastosowaniu. Nie stosować w okresie ciąży.
Składniki; AQUA//WODA, SOLUM FULLONUM//FULLER'S EARTH, LAMINARIA DIGITATA POWDER//LAMINARIA DIGITATA EKSTRAKT, Gliceryna, CHLOREK SODU, EKSTRAKT Z FUCUS VESICULOSUS, ALKOHOL benzylowy, OLEJEK CYTRUSOWY LIMONOWY//SKÓRKA CYTRUSOWEJ LIMONY (CYTRUS LIMON) OLEJEK, CHLORFENEZYNA, LIMONEN, EKSTRAKT Z ORIGANUM VULGARE//ORIGANUM VULGARE OLEJ, EKSTRAKT Z LIŚCI HEDERA HELIX//EKSTRAKT Z LIŚCI HEDERA HELIX (bluszcz), EKSTRAKT Z KORY AESCULUS HIPPOCASTANUM//EKSTRAKT Z KORY AESCULUS HIPPOCASTANUM, KWAS DEHYDROOCTOWY, FITYNIAN SODU, LECYTYNA, KWAS CYTRYNOWY, LINALOLOL, TOKOFEROL, PALMITAN ASKORBYLU.
Lista składników może ulegać zmianom, zawsze zalecamy sprawdzanie listy składników na opakowaniu, która jako jedyna potwierdza autentyczność składu zakupionego produktu.